Sterkstokers Distillery
Fotostudio
Heel onze stokerij lijkt soms een fotostudio. Onze bezoekers poseren graag naast hun eigen flessen, maar ook onze huisspirits spelen graag een hoofdrol.
Collection-barrel 250 liters
During the fine firing, the ‘head’ and ‘tale’ of the tastes are collected. Only the middle/’heart’ of the fine firing, we use in our gins. Depending on the type of the liquor: rhum, whisky, brandy, genever, malt wine, fruit esprits... we leave more of the ‘head’ and ‘tale’ in the spirit. If there is ‘head’ and ‘tale’ in the esprit, the esprit needs to age in an oak barrel. The Liquor with the least ‘head’ and ‘tale’ is wodka. Whisky has the most ‘head’ and ‘tale’.
Kruidenkamer
Voor elke batchproductie starten we hier met het afwegen van de kruiden. Deze laten we macereren, of we hangen ze in een zak in de alcoholdampen tijdens het distilleren.
Bottle machine
A vaccuum system provides each bottle of the right volume. Because we create small batches, this handcrafted and flexibel system suits us perfectly.
Assortiment eigen merken
Dit is een deel van het assortiment met de meest verkochte dranken van Sterkstokers.
Labo distillatietoestel
Hier gaan we op kleine labo-schaal de kruiden distilleren om de gewenste smaken te verkrijgen. We zoeken uit welke delen van het aroma op welke temperatuur vrijkomen en bepalen zo een ideale stookcurve.
Collection barrel 1200 liters
In these calibrated barrels, we collect the first roughly distilled alcohol from 3 or 4 batches. Afterwards, we distil the esprits with another fine firing to 65 % ABV (alcohol by volume).
Koelvat
Met dit bufferbad recupereren we het koelwater. We komen met dit vat juist toe om een ganse dag de distillaten/esprits van onze kleine potstil te koelen.
Platenfilter
Sommige likeuren op basis van maceraten moeten nog gefilterd worden tot een heldere spirit.
IStill 2000
Deze technologische distilleerketel van 2000 liter helpt ons om precies de ‘stookcurve’ te kiezen die het product wenst. Afhankelijk van het type drank zijn er namelijk verschillende ‘stookcurves’. Deze technologie helpt ons om onze ambachtelijke, kleinschalige producties perfect te stoken.
Mout
Uit onder andere de mouterij Dingemans van het nabijgelegen Stabroek. De mout wordt aan ons ongemalen aangeleverd. Gemalen verliest het immers snel veel van zijn kwaliteit. We malen de mout met onze hamermolen en mengen granen naar gelang het gewenste resultaat: gerst, rogge, tarwe, maïs…
Thomas gin tonic
5 cl. Thomas Gin nr. 21 - - - - - 10 cl. premium Pink Pepper tonic - - - - - Afwerken met ijs, een zeste limoen en enkele jeneverbessen
ignoreparams
1
Moonshining
This is a test setup for an English column distillation. It isn’t used. Want to know more? With a guided tour, we give some more information about this technique. ????
Antwerps Elixirke
Our pride is created from an old, well kept family recipe. We lowered the ABV (alcohol by volume) and sugar, but reinvested it in the flavors. After the Elixirke is aged on an oak barrel, all the 32 herbs harmonize into a gold and delicious elixir.
Vruchtenpers
Druiven- aardbei- kiwibes- maceraat... wordt met deze waterpers uitgeperst.
Bierttanks
Lokale bierbrouwers laten hier hun bier distilleren tot spirit zoals jenever of whisky. Na rijping op eiken vat worden zo prachtige en unieke batches gemaakt. België heeft een sterke traditie voor speciaalbieren, met elks hun uniek karakter. En dit karakter vinden we terug in onze spirits.
Great-grandfather Driek Cuyvers
Great-grandfather Driek Cuyvers was registered as a moonshiner during the war. Luckily, he had time to hide his illigal still. But the barrels of genever were lost in the field behind his house. The neighbours could scent the smell for days.
Koperen distilleer ketel / Potsti
In deze ketel worden kleine batches van 50 liter gedistilleerd. Kruiden worden gemacereerd in alcohol en gedistilleerd tot 70 % ABV (alcohol by volume). Voor bijvoorbeeld gin type London Dry.
Screw thread machine
On some bottles a screw thread needs to be added. This machine provides that screw thread
Suiker
We hebben fijne suiker nodig voor de bereiding van onze elixirs en vermouth hun zachte en fijne zoete smaak te geven.
Jack Fox
New in our distillery, a unique dark rhum. Aged in oak barrels, where our red Cameo Vermouth was aged first, Jack Fox is a masterpiece. The dark colour is provided because of the history of the barrel (with the red Cameo Vermouth). Jack Fox is an exclusive rhum: only one barrel of 220 liters is bottled and each bottle is numbered by hand.
Hammer mill
We grind the bran really thin, other than for example beer. We need the bran in our spirits; they are essential for their flavors.
Sheepskin
Did you know there were already people from Sweden that came to the distillery to create their own gin? ???? To make them feel at home, we provided some seats of sheepskin. Because that’s what Vikings like, isn’t it? ????
Custos
Custos gin nr. 5 is een 100% graandistillaat. Zijn smaak is bijzonder: door enkel de smaakpapillen te prikkelen achteraan bekomt hij een intense afdronk. Zoete en fleurige kruiden zijn weggelaten en leiden onze zintuigen niet af. Deze gin is een unieke smaakbeleving. Probeer hem zeker puur! Hij geeft een duidelijk accent in uw gin-tonic.
Moonshine-distillatietoestel
Dit toestel is een testopstelling voor een kolomdistillatie. Ze wordt niet gebruikt. Meer weten? Bij een degustatie wordt deze techniek uitvoerig uitgelegd. ????
Sugar
Sugar is essential to give our vermouth and elixir its sweet taste.
Cameo vermouth nr. 11
Red wine is the base of the Cameo Vermouth nr. 11. We added special selected herbs, alcohol and cane sugar. After aging on a barrel, we create a unique sweet vermouth wth a slightly bitter end.
Esprits
Each and every ‘clear’ singular esprit is a diffirent ingredient in a liquor. If we create new recipes, we can blend fast with the right proportions and combinations. Afterwards, we measure the recipe for larger batches. This ‘library’ is essential in the distillery
Bottelmachine
Een vacuümsysteem zuigt de drank op en doseert het tot het gewenste volume in de fles. Omdat onze batches kleinschalig zijn past dit ambachtelijke en flexibele systeem zeer goed bij onze manier van werken.
Lemmoncello
Voor het softwarebedrijf Lemon Companies –te Kontich– , maakten we deze limoncello, als relatiegeschenk. Hierna wil meesterdistillateur Thomas gerust iets voor Apple en Orange maken. ????
Overgrootvader Driek Cuyvers
Overgrootvader Driek Cuyvers werd tijdens de oorlog aan de Duitse bezetter aangegeven als illegale stoker. Gelukkig werd hij tijdig getipt en kon hij de ketel ’s nachts verstoppen. De vaten met jenever sneuvelden echter op het achterliggende terrein. De buren roken nog dagen ‘dat er zeker iemand in de buurt aan het stoken was’.
Barrels with ‘slop’
After distilling a spirit, ‘slop’ is left out. Despite we don’t use it in our spirits, nutritious elements are in this slop’. The local peasant uses it as food for his animals or as a fertilizer on his field, where grain is grown for our malt.
Macerates
By using alcohol as a base for the macerates, more parts of the herbs decompose. The higher the ABV (alcohol by percentage), more parts of the herbs decompose.
Vacuümdestillatie
Deze moderne techniek van distilleren helpt ons nog fijnere esprit te maken. Sommige grondstoffen zoals type bloemetjes of vruchten zoals aardbeien overleven niet goed het langdurige stookproces van het klassiek distilleren. Door dit onder vacuüm te doen, kunnen we het kookpunt verlagen met de helft en verdampt onze ethanol met het kruidenaroma reeds op 50 °C in plaats van ongeveer 85 °C.
Fresh yeast
The beginning of Sterkstokers. Owner and master distiller Thomas Cuyvers was as baking-specialist and an expert in sales of yeast, which is a key element in bread and spirits. Sterkstokers began as an interest and has grown to the distillery nowadays.
Jack Fox
Met al onze passie en ervaring ontwikkelden we een unieke Dark Rum. Gerijpt in de eikenhouten limousin vaten waar eerst onze Cameo Vermouth nr. 11 zat, is Jack Fox een meesterwerk. Uniek door de zachte accenten van de karamel en vanille, gecombineerd met krachtige toetsen van hout. De aanwezigheid van de rode Cameo Vermouth zorgt voor de intense afdronk en de volle kleur. Jack Fox is een exclusieve rum, aangezien er maar één eikenhouten vat van 220 liter wordt gebotteld. Elke fles wordt met de hand genummerd.
IStill 2000
Deze technologische distilleerketel van 2000 liter helpt ons om precies de ‘stookcurve’ te kiezen die het product wenst. Afhankelijk van het type drank zijn er namelijk verschillende ‘stookcurves’. Deze technologie helpt ons om onze ambachtelijke, kleinschalige producties perfect te stoken.
Indian summer
5cl. Antwerps Elixirke - - - - - 10 cl. premium Ginger Ale - - - - Finish with ice, a zest of lime and a zest of orange and cinnamon
Hamermolen
Anders dan voor de productie voor bier, kunnen we met deze type molen onze zemelen wel fijner malen. De bierbrouwer zal de zemelen na het maïshen eruit zeven, omdat hij de invloed ervan wil vermijden. Voor onze spirits daarentegen zijn de zemelen nuttig en essentieel voor de smaakvorming.
Angels’ Share
Het type spirit gaat op houten vat tussen de 50 % en 65 % ABV (alcohol by volume). Dit omdat er elk jaar enkele procenten verloren gaan door verdamping. Als we onze spirit een twintigtal jaren laten rijpen, moeten we hoog genoeg in alcoholpercentage starten.
Beer Barrels
Local breweries provide us their beer and ask us to distil it into genever or whisky. After aging in an oak barrel, unique batches of whisky are made. Belgian has a famous tradition in beers and we ake sure we use the character of each beer.
Plateau Scale
Our esprits are distilled around 65 % ABV (alcohol by volume). We weigh them to bring them on the right ABV to go into the bottle. Water is used to dilute the spirits.
RVS-mix barrels
If the gin is ready to go in the bottle, we stock them in RVS-barrels, so they perfectly keep their flavor
Micro distilation
On a small scale, we experiment with esprits to create new and delicious flavors. On each herbs, we discover which type of flavor are evaporates on which temperature. Trial and error.
Bulk magazijn
Hier bewaren we resten van onze spirits of experimenten van oudere batches.
Plateau weegschaal
Nadat de distillaten op gemiddeld 65 % ABV (alcohol by volume) de stookketel verlaten, brengen we ze hier op gewenste drinksterkte. We meten het alcoholpercentage en gewicht en laten ons rekenblad tellen met hoeveel water we de spirits moeten verdunnen.
Love Potion
Love is the strongest feeling there is. We chose, with the help of Cupide, different ingredients for our gin. Juniper berry, hibiscus and pomegranate gives a sweet charachter. The pink pepper and sansho-berry provide a passionate finish. [You can find more info on our website.](https://www.sterkstokers.be/)
Maïshstok
Bij het maïshen –het mengen en opwarmen van gemalen mout met water- roeren we de drijvende zemelen en schuim onder zodat ze beschikbaar zijn voor de gist. Tijdens het Maïschen wordt het zetmeel omgezet in vergistbare suiker.
Wormwood
This special type of wormwood is used in the Love Potion Gin and Vermouth. It also gives the bittersweet taste to our Antwerps Elixirke. The wormwood needs to macerate in alcohol for a pretty long time. The rosin in the wormwood looks even looks like glue.
Staafpompen
Handig om de dranken uit de eiken vaten te pompen en te blenden met elkaar, met water of een andere spirit.
Label machine
This half-automatic machine helps us to put each label on the right place and on the same height. A laser-eye detects the place for each label, both frontside and backside. Nevertheless, eacht bottle is checked. We don’t need a full automatic system, because we work handcrafed and with small batches.
Wijntanks
Het Belgische wijndomein Kapittelberg bezorgd ons een batch prima wijn, die we distilleren tot een brandy: Kapittelberg Brandy. Deze zullen we laten rijpen op eiken limousin vaten.
Snap 51
This Snap 51 is perfect to measure the ABV (alcohol by volume), temperature and content of sugar in our spirits. Measuring is knowing.
Storage room
A stocking area for cleaing material is always too small.
Own product range
This is a part of the range of most sold products of Sterkstokers.
Verse bakkergist
Dit is voor Sterkstokers het begin. Oprichter Thomas was als bakkerij-technoloog nauw betrokken met de verkoop van deze verse gist. Extra van Enzym. Vooral aan bakkers die van tarwe het lekkerste brood maakten. De gist speelt een belangrijke rol in de smaakontwikkeling van brood en spirits. Vandaar de interesse om ook uit te vinden wat gist doet met tarwe tijdens een brouwproces. Deze passie is de basis voor de groei van Sterkstokers.
Maïsh stick
The technique of maïshen - mixing and heating grinded malt with water – is essential to create our yeast. We stir the floating bran and foam so it’s available for the yeast. During this, starch is converted to fermentable sugar.
Thomas gin tonic
5 cl. Thomas Gin nr. 21 - - - - 10 cl. premium Pink Pepper tonic - - - - - Finish with ice, a zest of lime and a few juniper berries
Bio closet
Bio-certificated herbs need to be stocked separately
Cadeauverpakkingen
Bij een mooie fles hoort een mooie verpakking. We helpen graag onze klanten om hun klanten een totaalbeleving te geven. Met glazen, maatbekertjes, recepten...
Stockroom
We use this charming area as stock for batches we made in the past.
Kruidenpers
Sommige plantdelen van kruiden geeft na koken een onaangename, wrange smaak. Deze maceren we eerst in alcohol en persen we ze dan uit. Zo distilleren we enkel de opgeloste aroma’s en niet de vaste plantdelen.
Must pump
This type of pump doesn’t have any problems with big parts like the bran of grain or graip must.
Flessen
Klanten kiezen uit ons ruim assortiment aan typen flessen of stockeren hier hun eigen fles.
Hand beschilderde flessen
Samen met bloemenspeciaalzaak maakten we gins met duidelijk florale accenten. Voor een limited edition werd een glaskunstenaar gevraagd om flessen handmatig te schilderen. Voor de lenteeditie 2019 werden exclusief 12 van deze flessen gebotteld.
RVS-mix vaten
Als onze gin op stekte is gebracht staan ze hier enkel weken voor we ze bottelen. Door de RVS-mix vaten, behouden de gins perfect de gewenste smaak.
Vaten met ‘spoeling’
Na het distilleren van een spirit rest de ‘spoeling’. Hier zitten nog voedzame stoffen in. Wij kunnen deze in eerste instantie niet gebruiken, maar de lokale boer des te meer. Hij voedert de ‘spoeling’ aan de dieren. Ook kan de spoeling worden gebruikt als meststof op de akker, waar terug graan kan groeien voor onze mout.
Packages
Some clients want a nice case to provide their nice bottle with a ‘bed’. We have different types of packages to give our clients a finished and total experience.
Fruit press
We macerate some fruits like grapes, strawberry & kiwi. This press helps us to put all the fruity flavors in the macerates.
Cameo Vermouth
Sterkstokers’ twee Belgische Vermouth’s, naar de normen van onze bourgondische en culinaire reputatie. De Cameo Vermouth’s worden op ambachtelijke wijze en met enorm veel passie gemaakt in ons klein atelier in de Antwerpse Kempen. We gebruikten onder andere sinas, tormentil, kruidnagel en een geheime alsem in onze Cameo Vermouth nr. 11 en iriswortel, kaneel, paardenbloem en een geheime alsem in onze Cameo Vermouth nr. 17; white. Combineer beide vermouth’s voor de beste cocktails.
Alcoholmeter
Deze Snap 51 helpt ons met het bepalen van het alcoholpercentage, temperatuur en suikergehalte van de spirit. Dit toestel vervangt de klassieke meters. Want meten is weten.
Sterke Peer
Sterkstokers first gin, named after the strongers man ever lived (in Wuustwezel): Sterke Peer. Juniper berry, cardamom & orange blossom lead to a well-balanced classic gin. In each bottle, there is a small brick. Sterke Peer pulled a chariot full of bricks from one village to another for a bet, and succeeded.
Opvangvat 250 liter
Hier gaat tijdens de fijnstook de ‘kop’ en de ‘staart’ van de smaakextracten naartoe. Enkel het ‘hart’ van de fijnstook vinden we oké en gebruiken we. Afhankelijk van het type drank: rum, whisky, brandy, jenever, moutwijn, fruitesprits... laten we meer of minder kop en staart in onze esprit. Hoe meer ‘kop’ en ‘staart’ er in onze esprit zit, hoe langer hij zal moeten veresteren (rijpen) in eiken vaten, en hoe rijker het esprit dan kan worden. Hoe ‘fijner’ we stoken: hoe minder ‘kop’ en ‘staart’, hoe sneller hij drinkbaar is. Voorbeelden hiervan zijn wodka, jonge jenever en gin.
Draaikapsule-machine
Hiermee wordt de schroefdraad en zegelring op draaicapsules van sommige types flessen aangebracht.
Taxandria
The first name of the distillery was ‘Taxandria’: the name the Romans gave our region. The name is based on the yew trees grown is the region, which provided the best bows. Unfortunattely, not many people know the name ‘Tanxandria’. When Thomas started with distilling as a profession instead of a hobby, he changed the name to Sterkstokers. Friend Raf Hectors came with the name and designer Seb Mennes designed the new logo with the fox in it.
Taxandria
Eerst startte Thomas de stokerij onder de naam ‘Taxandria’: de naam die de Romeinen op hun veroveringstocht gaven aan deze streek. De naam zou verwijzen naar de aanwezigheid van taxusbomen, die het beste hout leverden voor de bogen van de soldaten. Helaas wist bijna niemand de betekenis van deze plaats benaming. Toen Thomas besloot om de stokerij in een professioneel jasje te steken, werd er gekozen voor een nieuwe naam. Raf Hectors kwam met de unieke naam Sterkstokers. Seb Mennes ontwierp het logo.
Love Potion
Verliefdheid is het leukste gevoel dat er is. We kozen, met behulp van Cupido, zorgvuldig allemaal zachte en passionele ingrediënten. Stuk voor stuk zorgen deze lieflijke ingrediënten voor een gin waar verliefdheid een logisch gevolg is.
Herb room
Each batch starts with carefully wheiging al the herbs. We macerate them or let them hang in a bag above alcohol fumes during the proces distilling.
Maceraten
Door de kruiden in alcohol te macereren lossen er meer plantdelen op dan als we water zouden gebruiken. Hoe hoger het alcoholpercentage, hoe meer plantdelen oplossen.
Herb stock
The best smelling closet in Flanders. We keep our dried herbs in it, and they all have their delicious smell. You have to visit our distillery to witness this unique smell.
Etiketten kabinet
Hier bewaren we de verschillende etiketten voor de klanten. Meestal worden ze op rol aangeleverd zodat ze op de machine passen. Onze collectie etiketten word constant uitgebreid. Onze klanten leveren telkens originele en mooie etiketten aan waardoor elke fles zowel qua smaak als look helemaal af is.
Biokast
De bio-gecertificeerde kruiden bewaren we in een aparte kast.
Photo studio
Beside this small corner, our entire distillery is a photo studio. Our clients like to pose next to their unique creations. But our signature spirits also like to be in the spotlights now and then.
Thomas gin
This powerful and spicy gin, named after Thomas Cuyvers is handcrafted with passion. Thomas used all his knowledge as master distiller in (t)his gin. The smell is clearly from juniper berry, but once you taste the Thomas Gin, different flavors occur: gale provides a strong finish and cardamom and rosemarry gives a sweet accent. An experienced sommelier discoveres also some other flavors.
Label kabinet
Each and every label of our clients is stocked. Labels are being delivered on a roll which fits on our label machine. It’s cool to see the collection of labels gets bigger every week.
Indian summer
5cl. Antwerps Elixirke - - - - 10 cl. premium Ginger Ale - - - - - Afwerken met ijs, een zeste van citroen, een zeste van sinaasappel en een stokje kaneel
Wine barrels
Angels share
Most of the time, a spirit gets in a wooden barrel with an ABV (alcohol by volume) of 50 %-65 %. Each year, some of the alcohol evaporates. If a spirit has to be aged for 20 years, we need to start with a quite high ABV
Esprits
De ‘zuivere’ enkelvoudige esprit bewaren we hier. Als we nieuwe recepten ontwikkelen kunnen we zo snel en efficiënt blenden en de juiste verhouding en combinatie bepalen. Nadien verrekenen we de aanwezige kruiden in een recept met droge kruiden. Deze bibliotheek is zeer waardevol voor het ontwikkelen van nieuwe recepten.
Etiketeermachine
De halfautomatische etiketeermachine helpt ons op de etiketten precies op de gewenste plaats en hoogte op de fles aan te brengen. Een laseroog detecteert de plaats waar het etiket moet komen. Zo kunnen we perfect voor- en achteretiket positioneren. We nemen elke fles nog vast en controleren het etiket. Een volledig automatische productielijn is niet in de stokerij te vinden, wat niet nodig is voor onze kleine, ambachtelijk batches.
Houten vaten
In deze eiken vaten rijpen hier onze spirits. Rum, whisky, oude jenever, cognac wordt iets grover gestookt (met meer ‘kop’ en ‘staart’ in) en vraagt een verestering/rijping in houten vaten. Door de reactie met elkaar harmoniseren de verschillenede alcoholen, hout en lucht en ontstaan er nieuwe aroma’s zoals vanille, framboos, chocolade, hazelnoot.
Filter
Some spirits are based on macerates and need to be filtered to vivid type spirits.
Schapenvacht
We kregen ook al Zweden op bezoek voor het ontwikkelen van hun eigen recept. Om ze zich snel thuis te laten voelen, dachten we dat een vacht wel zou helpen. Zo beeldde Thomas zich de Vikings toch in. ????
Cameo Vermouth
Sterkstokers created 2 Belgian Vermouths, to the standards of the Belgian and Bourgondic cuisine. Handcrafted in our small distillery, our 2 Vermouths are simply perfect. Orange, tomentil, clove and a secret type of wormwood are used in our red Cameo Vermouth nr. 11. Root, cinnamon, dandelion and the secret wormwood are used in our Cameo Vermouth nr. 17. Combine them for unique and delicious cocktails.
Cameo vermouth nr.11
Onze Cameo Vermouth nr. 11 (rood) is op basis van rode wijn, aangesterkt met kruiden en alcohol en vervolgens gezoet met bietsuiker. Een rijping op eikenhout vat geeft hem een mooie afgeronde smaak met een intens bitter karakter.
Copper Still
In this still, small batches are distilled, with a maximum of 50 liters. Herbs and spices are macerated in alcohol and distilled to 70% ABV (alcohol by volume), for example a London Dry gin.
Thomas Gin
Sterkstokers’ signature gin. Deze krachtige gin, genoemd naar de meester-distillateur wordt op ambachtelijke wijze en met veel passie gedistilleerd. De neus is overduidelijk jeneverbes. In de mond ontploft een krachtig pallet aroma’s. De gagel geeft een intense afdronk en de rozemarijn en bergthee zorgen voor zoete accenten. De kardemom en bergamot geven een fruitige toets. De geoefende sommelier herkent sublieme accenten van niet-vrijgegeven kruiden.
Thomas, meester distillateur
Thomas is als technisch adviseur een gist specialist. Vandaar de interesse voor fermentatie en al wat lekker wordt. Van hieruit groeide zijn passie voor spirits. Vanuit zijn garage is Sterkstokers gegroeid tot een bekende stokerij in België.
Mostpomp
De pomp heeft geen probleem met grove stukken zoals de zemelen uit het graan en druivenmost.
Sterke Peer
Sterkstokers eerste gin, vernoemd naar de Sterke Peer. Deze krachtpatser was 100 jaar geleden de sterkste man van de wereld, in Wuustwezel. Dit graandistillaat met o.a. jeneverbes, kardemon, oranjebloesem & sinas vormen een harmonieus geheel. Onderaan de fles ligt een echte baksteen, welke verwijst naar de prestatie van Sterke Peer, die een weddenschap won door een kar met stenen van het ene dorp naar het andere te trekken
Antwerps Elixirke
Onze trots is ontstaan uit een oud, goed bewaard familierecept. We verlaagden het alcohol- en suikerpercentage, maar investeerden in het smakenpallet. Na rijping op eiken vaten huwen al de 32 botanicals tot een mooie goudbruine hippe elixir. Het vat geeft smaak, en is mee verantwoordelijk voor de warme kleur van het Antwerps Elixirke.
Herb press
Some parts of herbs have an unpleasant taste when they are macerated. By crushing these parts of the herb, we only distil the aromas and not the solid pieces
Wooden barrels
In these oak barrels, we age our spirits. Rhum, whisky, old genever, cognac... are distilled slightly more rough (with more ‘head’ and ‘tale’) so it needs to be aged in wooden barrels. New flavors and aromas are being created like vanille, chocolat, hazelnut...
Bergalsem
Dit unieke kruid is de basis voor onze Love Potion Gin en Vermouth’s. Ook geeft dit kruid een bitterzoete toets aan het Antwerps Elixirke. De bergalsem verlangt een lange maceratie in alcohol voor gebruik. Er zit zoveel hars in dat het wel lijkt of je er lijm mee kunt maken.
Kruidenkast
Dit moet zowat de lekkerst geurende kast van de Kempen zijn. Als je ze opentrekt wordt je overweldigd door hun unieke samengestelde aroma. Je zult hiervoor wel echt op bezoek moeten komen. De geur en smaak beleving kunnen we je virtueel niet bezorgen.
Bottles
Clients choose a bottle from our wide rage of bottles or they stock their own bottle in our distillery.
Berging
Een berging voor onder andere poets-materiaal is altijd te klein.
Malt
We need malt for our spirits, among which the malt from Dingemans. We receive the malt unground, because otherwise it loses some of its quality. With our hammer mill, we grind the malt to the result we need: rye, barley, wheat ...
Vacuum distillation
This technique gives us the posibility to create even better esprits. Some fruits like strawberry can’t survive in the long lasting, classic distilling proces. If we distil our macerates vaccuum, we can lower the boiling point to 50 degrees instead of 85 degrees.
Custos
Custos gin nr. 5 is a unique gin, because we isolated all the bitter flavors. You can only taste the gin in the palate and troath of your mouth: a unique experience. We recommend to taste the Custos gin pure.
Pumps
These big pumps are used to blend spirits: with water or other spirits. It’s also easier to pump spirits in different barrels.
Cooling-barrel
With this tank, we intercept and recycle our cooling water, essential to distil our spirits. The volume of the tank is just enough to cool down all the distillates from the small still Thomas made in a day.
Lemoncello
For the IT-company Lemon Companies, we made a limoncello as business gift. Thomas Cuyvers is also into making something for Apple... Any ideas? ????
Opvangvaten 1200 liter
In deze geijkte vaten verzamelen we de eerste ruwstook van 3 tot 4 batches, waarna we ze vervolgens met een fijnstook brengen naar 65 % ABV (alcohol by volume).